СПОЈИМО ДЈЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

СПОЈИМО ДЈЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Данас је у згради Градске управе Града Бијељина уприличен пријем за малишане са Косова и Метохије који бораве у Бијељини у овиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Пријему су присуствовали малишани, али и њихови наставници из Велике Хоче, Ораховца и Гораждевца, те малишани из Бијељине у чијим су породицама боравили.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине казао је да је град Бијељина дужи низ година град побратим са општином Пећ, Гораждевац.

-Сви смо данас посебно емотивни, као и када је био дочек дјеце . Желимо да овим пријатељским разговором и дружењем, пошаљемо поруку јединства и слоге. Овом приликом бих се захвалио свим породицама и родитељима са подручја града Бијељина, који су своја врата отворили и угостили  дјецу са КиМ и учинила да уживају, али и да се упознају са свим оним што Бијељина има, а прије свега  да имају лијепо дружење и да понесу најљепше успомене и да њихово другарство траје заувијек“, нагласио је градоначелник Петровић.

Александар  Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина истакао је да им је као домаћинима „пуно срце“ угостити дјецу са КиМ.



-Надам се да им је било лијепо у нашем граду и да ће са собом понијети само најљепше успомене. Породице у којима су били према њима су се односиле као према својој дјеци. Надам се, да смо им на неки начин помогли да виде у каквим условима ми овдје живимо и да то упореде са тешим животом који они имају тамо. Трудимо се да ових седам дана колико су овдје, пружимо нормалан живот и да им дамо вјеру и наду да ће се изборити, да живе нормално као и сви други људи, као и сва друга  дјеца, јер ни једно дијете не треба да живи у условима у којима они тамо живе“, истакаоје Ђурђевић.

Милош Димитријевић, представник општине Пећ казао је да дјеца из општине Пећи са Ким већ неколико година долазе у Бијељину.

-Веома смо захвални свим родитељима који су примили нашу децу и мислим да се из наших посета и дружења наше деце родила велика љубав и да ће и у будућности остати велики пријатељи, као брат са братом, што ми и јесмо.
Захвалио бих се и градоначелнику, као и предсједнику Скупштине, али и свим људима који су направили овај потез“, казао је Димитријевић и нагласио да су дјеца у Бијељини имала прилику да присуствују разним манифестацијама.
Антонина Павловић, из Гораждевца, једна од дјеце са КиМ која  бораве у Бијељини рекла је да је ово други пут да борави у Бијељини.

-Веома добро сам се уклопила са породицом у којој тренутно боравим и осетила сам се као да сам код своје куће. Као најлепшеу успомену из Бијељине понећу наше упознавање и дружење, али и то како смо се зближиле“, истакла је Антонина Павловић.

Павле Рашевић, један од домаћина дјеце са КиМ истакао је да је дружење било прелијепо и да су се као домаћини потрудили да им покажу шта све нуди град Бијељина.

-Ово је било једно јако лијепо искуство и мислим да бисмо требали остати другови, јер већ заказујемо да се на јесен опет видимо, али, овај пут на Косову“, казао је Рашевић.

Семберија инфо