У Бијељини одржана традиционална манифестација “Конференција беба” :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини одржана традиционална манифестација “Конференција беба”


У градском парку у Бијељини, данас је  одржана традиционална манифестација “ Конференција беба” под називом „Љепша Српска – бројнија Српска“, с циљем промоције наталитета.
 
Промовишући родитељство, у градском парку окупили  су се бројни родитељи са  са својим малишанима, како би још једном указали на значај и улогу породице. И ове године од 108 пријављених беба,  изабрано је трочлано Предсједништво беба које чине најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара.



Најстарија беба је Реља Павић, који ће добити ходалицу, најмлађа беба је Софија Лукић, она  је добила колица, а  беба са  са највише браће и сестара је Мартина Симић и она добија креветац, као  и ваучер  Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

Александар Ђурђевић  предсједник Скупштине Града Бијељина, рекао  је овом приликом да је Град Бијељина у циљу побољшања наталитета, у претходном периоду, урадио доста тога.


 
- Скупштина Града  је увела и новчане накнаде за сваку новорођену бебу, смањили смо цијену јавном вртицу, увели субвенције родитељима за дјецу која бораве у приватним вртићима, као и низ других мјера како би олакшали свима који се одлуче да буду родитељи", рекао је Ђурђевић.

Јованка Вуковић, замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске и један од оснивача конференције беба у Српској, истакла је да са поносом присуствује оваквим манифестацијама.



- Ова манифестација, која краси Српску већ више од деценију, прилика је да пружимо подршку родитељима и да упутимо поруку да и даље пада број рађања у Српској. Нажалост и даље имамо већи број умрлих него рођених, преко 7000",  нагласила је Вуковићева.

Младен Арсеновић, шеф Кабинета Градоначелника, рекао је да Град Бијељина са више активности и акција подржава  пронаталитетну политику,  како Скупштина Града, тако и Кабинет Градоначелника, који је у сарадњи са  Омбудсманом за заштиту права дјеце израдио неколико докумената. 

Организатор “Конференције беба” је Град Бијељина у сарадњи са републичким институцијама.


Семберија инфо - С. Николић