Скупштина Града Бијељина: Редовна сједница 26. јуна :: Semberija INFO ::

 

Скупштина Града Бијељина: Редовна сједница 26. јуна


Сједница Скупштине Града, одржаће се у сриједу, 26. јуна договорено је на међустраначком састанку, а припремни састанак најављен је за 25. јун. На 29. редовној сједници са 17 тачака дневног реда, одборници ће расправљати и о Приједлогу о ребалансу буџета за 2019. годину, а предсједник Скупштине Славиша Марковић је подсјетио да је претходно добијена сагласност ресорног министарства, те да је обављена и јавна расправа.

-Буџет је повећан за девет милиона КМ, односно, седам милиона кредитних средстава и два милиона КМ које очекујемо на основу повећаних прихода од ренте“, рекао је Марковић. Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о основаности утврђивања општег интереса ради провођења поступка експропријације у сврху изградње јавне паркинг гараже. Предсједник Марковић је појаснио да је планирано да се у току године почне са реализацијом овог значајног пројекта и изразио очекивање да ће бити завршен идуће године.

На сједници ће се наћи и Приједлог одлуке о основаности утврђивања општег интереса ради провођења експропријације у сврху изградње источне трибине и помоћних терена у склопу комплекса стадиона „Радник“,
Приједлог одлуке о стамбеном збрињавању особа које се враћају по основу споразума о реадмисији кроз имплементацију пројекта „Интегрисани програм подршке за реинтеграцију повратника по основу споразума о реадмисији - фаза три“, Приједлог измјене програма кориштења средстава прикупљених на рачуну посебних намјена по основу прихода од боравишне таксе за 2019. годину, Информација о реализацији прољећне сјетве у 2019. години и припремама за жетву стрних жита, Информација о стању запослености на подручју града, као и Информација о стању незапослености на подручју закључно са 31. 5. 2019. године.

Одборници ће на сједници расправљати и о Документу „Омладинска политика града Бијељина 2019-2023. година, а према Марковићевим ријечима, прије љетне паузе, одборници ће одржати још једну сједницу у јулу, када би требало да се усагласе приједлози за награде и признања за свечану сједницу која ће одржати 24. септембра.

Семберија ИНФО/О.Стјепановић