НОВИ ОБЛИЦИ РАДА КОНКУРЕНТНИЈИ НА ТРЖИШТУ :: Semberija INFO ::

 

НОВИ ОБЛИЦИ РАДА КОНКУРЕНТНИЈИ НА ТРЖИШТУ


У сарадњи и-платформе и Града Бијељина реализује се пројекат ,,ПРОучавање" који је подржао Факултет пословне економије Бијељина. 

Кроз реализацију пројекта ,,ПРОучавање" у наредна два мјесеца допринијеће се едуковању младих на пољу ИТ сектора и стварању нових радних мјеста.

Посљедњих година свједочимо како се традиционална радна мјеста трансформишу и стварају нови облици рада. Дигитално доба захтијева дигиталне компетенције да би осигурало пуно учешће људи у друштвеном и радном животу.  Напредне дигиталне вјештине отварају могућности приступа добро плаћеним пословима за којима постоји велика потражња у европској дигиталној економији, а ученици би помоћу ових едукација могли имати неки вид зараде током школовања. Дигитални послови могу повећати продуктивност, зараду и финансијску независност младих. 
 
Циљ пројекта је охрабрити младе и показати им могућности које дигитално доба пружа како би постали конкурентнији на тржишту рада, те окренути их више и ка самом предузетништву. 
Радионице ће бити едукативне, занимљиве и интерактивне, допринијеће развоју критичког мишљења и дигиталних компетенција.
 
Како је најављено, радионица под називом ,,Математика и програмирање’’ планирано је да се одржи 27. октобра од девет часова и 30 минута до 11 часова и 30 минута. Предавач је Нада Васиљевић, а учесници су ученици Гимназије, Техничке и Економске школе. Гости су директори школа, представници бијељинске Градске управе, Педагошког завода, те замјеница Омбудсмана за дјецу.
 
Другог дана, 28. октобра , је радиница ,,Писање пројекта и менаџмент пројекта’’, а предавач је Алдин Вршкић. Учесници су ученици средњих школа, студенти, те директори школа.
 
Тема ,,Латерално размишљање’’ предвиђено је да буде обрађена 29. октобра , од 10 до 12 часова и 30 минута. Предавач је Нермин Зејниловић, а учесници су средњошколци, студенти, као и представници организација’’, прецизирају организатори.