БИЈЕЉИНА: Градска управа обезбиједила 130.000 КМ на име подстицаја за самозапошљавање - Потписан 21 уговор :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Градска управа обезбиједила 130.000 КМ на име подстицаја за самозапошљавање - Потписан 21 уговор


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је данас 21 уговор, у укупној вриједности 130.000 КМ, на име подстицаја за самозапошљавање самосталних предузетника.



“Сваки предузетник појединачно је добио 6.190 КМ, што ће им послужити за набавку основне опреме и проширење дјелатности. У питању су предузетници који су почетком ове године регистровали дјелатност. Они ће извјештаје о утрошку одобрених средстава испоставити градском Одјељењу за пољопривреду. Ова средства новим предузетницима ће помоћи да би се финансијски осамосталили, набавили неопходну опрему, измирили доприносе, проширили своју дјелатност”, изјавио је Петровић.



Градоначелник је нагласио да ће Градска управа Бијељина подијелити још око 200.000 КМ предузетницима који су претрпјели штету због пандемије вируса корона и ограничења радног времена. Он је нагласио да ће у приједлогу буџета за наредну годину бити планирана нова средства за отварање радних мјеста у предузетничкој и занатској дјелатности.



Бојан Лазић, млади предузетник, добио је подстицај за отварање бутика, док су Жељка Лазић и Данка Андрић добиле подстицајна средства за набавку опреме и проширење козметичких услуга. Они кажу да им ова подстицајна средства пуно значе, у смислу охрабрења  и подршке бизнису за који су се опредијелили.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић