СУТРА ЈЕ ЛАЗАРЕВА СУБОТА- ВЕЛИКИ ПРАЗНИК ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ :: Semberija INFO ::

 

СУТРА ЈЕ ЛАЗАРЕВА СУБОТА- ВЕЛИКИ ПРАЗНИК ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ


Прославу Лазареве суботе или Врбице, која је по традицији празник дјеце, и ове године посебно ће уљепшали малишани, дјевојчице и дјечаци бијељинских предшколских установа.

Прво ће градом, са вијенцима од врбових гранчица и цвијећа, прошетати весела поворка Дјечијег вртића ,,Драган и Зоран“ који ће у подне присуствовали служби у Храму Светог Ђорђа.
 
- По 18. пут обиљежавамо Врбицу, и ми у вртићу ,,Драган и Зоран“ тиме, на прекрасан начин, почињемо велике васкршње празнике, каже директор ове предшколске васпитно-образовне установе Горан Гашић прецизирајући да су окупљање малишана у вртићу заказали за 11 часова, а у 11 часова и 20 минута креће весела поворка дјеце и васпитача до Храма ,,Светог Ђорђа“. Након службе, која је у 12 часова, малишани ће се вратили у вртић гдје ће одржали приредбу за родитеље и госте.

Полазници Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Врбицу, традиционално, прослављају у касним поподневним сатима. Тако ће и ове године, свечано одјевени и са вјенцима од цвијећа и врбовог прућа, у 17 часова присуствовати литургији у Храму Светог Ђорђа и освештењу врбових гранчица.

-Након богослужења у литији ћемо отићи до Трга краља Петра Првог Карађорђевића, гдје ће бити обављена молитва, најављује директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић наглашавајући да су присуство служби у Храму Светог Ђорђа и литија до главног градског трга само дио богатог суботњег садржаја. Наиме, како најављује, дјевојчице и дјечаци овог вртића ће у Центру за културу, са почетком у18 часова, одржали годишњу приредбу за родитеље и бројне госте.