Поводом обиљежавања Православне нове године: Градоначелник Петровић даровао још три новорођене бебе :: Semberija INFO ::

 

Поводом обиљежавања Православне нове године: Градоначелник Петровић даровао још три новорођене бебе


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић даровао је још три новорођене бебе које су рођене на православну нову годину, која се слави по јулијанском календару, на Гинеколошко – акушерском одјељењу бијељинске болнице.



Три бебе, два дјечака и једну дјевојчицу, на свијет су донијеле Јелена Петровић, Весна Џомбић и Милена Лаловић, двије првороткиње и Милена Лаловић којој је ово четврто дијете. И овога пута, због тренутне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, новчани износи од по 500 КМ и букети цвијећа за породиље уручени су дежурним радницима породилишта који ће поклоне прослиједити породиљама.

Градоначелник Петровић је том приликом истакао значај провођења пронаталитетне политике у Републици Српској и на подручју Семберије која подразумијева перманентну бригу друштва о младим брачним паровима који желе засновати или проширивати своју породицу.



Он је том приликом истакао да та брига подразумијева равноправан статус жена, односно породица  у руралним и градским подручјима, када је у питању рјешавање неких егзистенцијалних питања, као што је помоћ око рјешавања стамбеног питања, обезбјеђење посла и стварање могућности за подизање потомства. 

“На тај начин ћемо задржавати младе и стварати претпоставке за бољу будућност свих нас који живимо на овим просторима”, нагласио је градоначелник Петровић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић