Стевановић: Српска војска увијек била ослободилачка :: Semberija INFO ::

 

Стевановић: Српска војска увијек била ослободилачка


Полагањем цвијећа на централни споменик погинулим борцима, у Бијељини су обиљежени Дан бораца и Дан Борачке организације Републике Српске, а предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић изјавио је да је српска војска увијек била ослободилачка војска која је бранила своју територију.
 
Стојановић је рекао да ће централна манифестација у оквиру данашњег обиљежавања бити организована у Добруну, а да је овај значајан датум планиран и одлуком Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.
 
,,Окупили смо се данас да се сјетимо наших сабораца, наших другова, и свих оних који су се годинама борили за свету српску земљу. Српска војска увијек се борила за слободу, независност, и увијек је била ослободилачка војска'', навео је Стевановић.
 


Он је истакао да је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 1.000 бораца са подручја Бијељине и да су 2.000 породица погинулих бораца нашле уточиште у Семберији.
 
,,У Бијељини данас живи око 4.000 ратних војних инвалида и 20.000 демобилисаних бораца, чији положај уопште није задовољавајући'', нагласио је Стојановић.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић каже да без залагања бораца у одбрамбено-отаџбинском рату, данас не би било ни Републике Српске.
 
,,Та борба још траје јер су сада на потезу људи који треба да обезбиједе демобилисаним борцима и породицама погинулих услове за живот који су достојни човјека'', додао је Мићић.