Јавна здравствена установа Дом здравља: Школа за труднице почела са радом :: Semberija INFO ::

 

Јавна здравствена установа Дом здравља: Школа за труднице почела са радом


Школа за труднице у оквиру Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије, почела је са радом 12. фебруара. Према ријечима директора Дома здравља прим. др Душка Миловановића, менаџмент ове здарвствене установе је почетком прошле године, кренуо у реализацију идеје, да и на овај начин дају допринос пронаталитетној политици, али и још квалитетнијем пружању услуга здравствене заштите.
 
-У оквиру Центра за физикалну рехабилитацију одвојен је простор који смо адаптирали и опремили за потребе Школе за труднице, а истовремено смо на едукацију у Београд послали медицинске сестре”, рекао је прим. др Миловановић. Он се захвалио компанији “Био сејв” из Сарајева која је им је партнер у пројекту и која је пружила подршку за едукацију. Начелник Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије др Бојан Стевић појаснио је да је ријеч о Школи за психофизичку пипрему трудница.

-Рад са трудницама биће организован два пута седмично, а поред вјежби за труднице организоваће се и теоретска настава која се односи на битне информације о току трудноће, након трудноће која укључује припрему за дојење и само дојење, те о адекватној исхрани током трудноће. Са трудницама ће за сада радити двије медицинске сестре и гинеколог, а све труднице које су регистроване код гинеколога у Дому здравља, имају бесплатне часове  у Школи за труднице”, рекао је др Стевић.