УСПЈЕШНО ОРГАНИЗОВАНА ШКОЛА ПЛАНИНАРСКИХ ВОДИЧА :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНО ОРГАНИЗОВАНА ШКОЛА ПЛАНИНАРСКИХ ВОДИЧА


Планинарски савез РС, у оквиру редовних активности обучавања планинара и едукације планинарских друштава, организовао је на локалитетима Црвено брдо и Новакова пећина, којим газдује Планинарско еколошко друштво „Мајевица“, љетњу школу за планинарске водиче треће категорије.

Небојша Зорић, члан Управног одбора Планинарског савеза РС, каже да је ова школа најбољи темељ за обуку планинарских водича који ће убудуће водити групе планинара на планинске висове до висине од 3.600 метара.

„У овој години, због пандемије вируса корона, два пута је одгађано одржавање ове обуке. Ипак, успјели смо некако да све то организујемо и седамнаест планинара успјешно је завршило љетњу школу за планинарске водиче. Школу су похађали планинари из Бијељине, Прњавора, Кнежева, Челинца, Зворника и Бањалуке. С њима су радили најбољи планинарски инструктори из Србије. Планинарски водичи су се оспособили за све фазе, од основног познавања природе, боравка у екстремним условима, биваковања на планини. У питању је изузетно квалитетна група планинарских водича која је завршила десетодневну љетњу школу за планинарске водиче“, каже Зорић, истичући да су бијељински планинари пружили изузетно гостопримство планинарима из више планинарских друштава.