УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА ЗА МАЛИШАНЕ УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА ЗА МАЛИШАНЕ УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


За 140 дјеце, узраста до 10 година,  из општине Угљевик данас су свечано уручене дипломе о похађању бесплатне Школе пливања коју је у цјелости финансирала локална заједница.

Тренер Школе пливања Младен Стевановић рекао је да се пројекат бесплатне школе пливања уз подршку општине Угљевик реализује већ пету годину заредом.



- Многи од малишана су показали афинитет ка спортовима на води, њих 93 је на завршном тестирању успјешно савладало обуку и научили одржавање на води, скок на ноге и главу, и основе техника пливачки техника прсни и краул-рекао је Стевановић и захвалио општини Угљевик на подршци и родитељима на повјерењу.

Начелник Угљевика Василије Перић уручио је малишанима дипломе, и истакао да је кроз ових пет година колико ова општина финансира бесплатну Школу пливања обуку завршило 700 малишана.

- Ово је само један од видова помоћи породици. Општина Угљевик је на почетку љетње сезоне додијелила око 2.000 бесплатних сезонски улазница на базене, дјеци предшколског, те ученицима основних и средњих школа и на овај начин им је омогућено да користе бесплатно садржаје базена, а све у оквиру пројекта „Општина за своју младост“-рекао је Перић.



Он је захвалио свима који су учествовали у овом пројекту, дјеци, родитељима и непоменуо да је за ове намјене општина Угљевик извдојила 5.000 КМ.

Петогодишњи Димитрије Симић рекао је новинарима да је савладао пливање, а да му се од свега највише свидјело дружење са другарима.

​Општина Угљевик