ПРЕДРАГ ЈОВИЋ НАКОН СЈЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ШТАБА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДРАГ ЈОВИЋ НАКОН СЈЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ШТАБА


На основу закључка  Главног штаба за ванредне ситуације РС, и Градски штаб за ванредне ситуације у Бијељини донио је одлуку да неки од привредних субјеката од данас, деветог априла, могу радити, изјавио је Предраг Јовић, замјеник градоначелника након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

„Од данас могу радити продавнице за продају бијеле технике, водоматеријала, санитарија, електро – материјала, керамике, боја и лакова, ауто – дијелова, уз нормално поштовање свих процедура које су на снази у ванредној ситуацији, као што је ова. Што се тиче продаје пољопривредних производа, ми смо у Аграрном фонду формирали Цалл  - центар и већ се јављају  произвођачи  хране, фармери, који нуде јунад, прасиће, свиње и друге пољопривредне производе. Позивам купце, октупљиваче, хипермаркете, клаонице, да откупљују домаће прозводе и да се и на тај начин солидаришемо са домаћим произвођачима поврћа, меса и хране, јер су они у кризи, када је у питању пласман њихових производа“, изјавио је Јовић, нагласивши да је врло важно да се откупе сви тржни вишкови од домаћих произвођача.

Јовић је, говорећи о функционисању карантина у Бијељини, изјавио да је за карантин у О.Ш. „Вук Караџић“ стигло још педесет кревета, тако да је тај карантин проширен на 130 кревета.

„Потписали смо уговор са агенцијом која ће одржавати хигијену у том карантину. Један бијељински привредник, ријеч је о „Михајловић“ ДОО, изразио је жељу да донира 500 прехрамбених пакета и они ће бити подијељени угроженим особама. Већ смо добили списак од 120 имена, који нам је доставио КОЛОС, а који окупља дванаест удружења особа са инвалидитетом. Врло брзо ће почети и подјела пакета за још 650 најугроженијих особа са списка који је припремљен у градској управи. Предузеће „ТРБ“ Братунац ће у петак, десетог априла, подијелити велику количину дезинфекционих средстава здравственим и јавним установама и бијељинским пензионерима“, изјавио је Јовић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)