Угљевичка Основна школа обиљежила "Дан ученичког стваралаштва": Најбољима уручене награде :: Semberija INFO ::

 

Угљевичка Основна школа обиљежила "Дан ученичког стваралаштва": Најбољима уручене награде


Ученици и наставници Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика данас су пригодним програмом обиљежили "Дан ученичког стваралаштва"  на којем су награђени најбољи ученици.
 
Ученици деветих разреда, Теодора Манојловић и Ивана Благић награђени су "Вуковом дипломом" за постигнут одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у току основног образовања.
 
Ђаком генерације проглашена је Теодора Манојловић која је захвалила школским друговима и наставницима који су јој према њеним ријечима  били подршка током основног образовања.


 
-Кад пратиш своје циљеве онда је све могуће-поручила је Манојловићева и рекла да школовање наставља у бијељинској Гимназији смјер језички.
 
Директор школе Владимир Ђокић  рекао је да је 71 ученик завршио основно образовање којима је честитао на успјеху и пожелио срећу у даљем школовању.
 
-Ове године наши ђаци су постигли успјехе на регионалним, републичким такмичењима али и на међународним такмичењима. На најбољи могући начин су промовисали своју школу, Угљевик и Републику Српску-рекао је Ђокић.
 
Ђаку генерације и "вуковцима" награде је уручио начелник општине Угљевик Василије Перић који је свим ученицима и наставницима захвалио за успјехе које су постигли и истакао да је веома важно образовање и васпитање младих генерерацијја.


 
-Истичемо и награђујемо најбоље а то је наш циљ и опредјељење. Најважније је да буду добри и квалитетни људи-поручио је Перић.
 
Награде ученицима и наставницима који су кроз рад школских секција постигли запажене разултате на општинским, регионалним, републичким такмичењима као и међународним такмичењима уручили су замјеник начелника Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић, потпредсједник Скупштине општине Угљевик Недељко Марковић и шеф кабинета начелника Милорад Јовичић.
 
Општина Угљевик је за награде најбољим ученицима издвојила 5.600 КМ, а предузеће Рудник и термоелектрана “Угљевик” обезбједило је ученику генерације лаптоп рачунар које је уручио Извршни директор Драгиша Видаковић.