УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА “ГАРДА ПАНТЕРИ”: НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ЗАХТЈЕВА ДА ЈЕДНА УЛИЦА У ГРАДУ НОСИ МАУЗЕРОВО ИМЕ! :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА “ГАРДА ПАНТЕРИ”: НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ЗАХТЈЕВА ДА ЈЕДНА УЛИЦА У ГРАДУ НОСИ МАУЗЕРОВО ИМЕ!


Удружење ветерана "Гарда Пантери" сваке године, уочи годишњице од убиства оснивача и команданта Гарде Пантери Љубише Савића Маузера, организује конференцију за јавност, како би истакли његов значај за Семберију и Републику Српску.

-Навршавају се 23 године од убиства Љубише Савића Маузера, човјека који је бранио и стварао Републику Српску. Био је борац против криминала и корупције, а као некадашњи начелник ПУ Бијељина покренуо је активности како би се на пут стало ратним профитерима, због чега је је и убијен”, рекао је Петар Цвјетиновић, поново на Скупштини ветерана, изабрани предсједник Удружење ветерана "Гарда Пантери". Он је нагласио да Маузер заслужује да једна улица у граду носи његово име, али то још увијек није реализовано, упркос бројним поднесеним иницијативама како начелницима и градоначелницима Бијељине, тако и Скупштинама града.

-Семберија је затајила кад у питању име Љубише Савића Маузера, а у прилог иде и податак да нису ни једну марку дали за школовање његове дјеце нити им је понуђен посао након школовања”, рекао је Цвијетиновић и додао да су подношене и иницијативе да улице у граду носе и име Бранка Пантелића Пантера и Блогоја Гавриловића, такође семберских команданата.



-Нећемо одустајати од захтјева, јер то су заслужили и Маузер и Пантер и Гавриловић”, поручио је Цвијетиновић. Он је додао и да је Удружење покренуло активности за изградњу споменика за 23 погинула борца Гарде у Брчком, а споменик ће бити откривен 25. јула.

-Гарда Пантери је имала огроман значај у одбрани током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и ми ћемо истрајавати у активностима да се то не заборавља”, рекао је Цвијетиновић и најавио да ће у понедељак, 5. јуна, предати и иницијативу да се на Скупштини града изгласа повећање средстава за сахране демобилисаних бораца, јер је досадашњих 150 КМ више него мало.

(Семберија инфо)