У угљевичким школама прослављен Свети Сава: Начелник Перић упутио честитку ученицима и просвјетарима :: Semberija INFO ::

 

У угљевичким школама прослављен Свети Сава: Начелник Перић упутио честитку ученицима и просвјетарима


Свети Сава, школска слава, данас је прослављен у три основне школе и Средњошколском центру у Угљевику.

У Основној школи “Алекса Шантић” након обреда ломљења славског колача протојереј Александар Тешић пожелио је ученицима да се увијек сабирају у добру и здрављу и да славе Светог Саву, првог српског просвјетитеља и учитеља, великог књижевника, дипломату и неимара.



-Свети Сава је створио све оно што српски живаљ данас има и баштини-нагласио је Тешић.

Свечаности је присуствовао начелник Угљевика Василије Перић који је честитао ученицима и просвјетарима крсну славу и позвао ученике да чувају ријеч и дјело Светог Саве и да увијек буду на светосавском путу.

-Важно је улагати у образовање и васпитање наше дјеце а управо од тога зависи будућност долазећих генерација и нашег рода-поручио је Перић.

Он је подсјетио да општина Угљевик улаже значајна материјална средства у школе како би се побољшао квалитет наставе и најавио даљу подршку образовању.

Директор школе Владимир Ђокић честитао је славу и заштитника Светог Саву ученицима и наставном кадру.

Ђокић је пожелио свим ученицима да буду марљиви у раду и одрже позитивне резултате по чему је Основна школа “Алекса Шантић” препознатљива са обје обале ријеке Дрине.

-Ову школску годину похађа 670 ученика-додао је Ђокић.

Слави је кумовао директор Рудника и термоелектране Дико Цвијетиновић.

Ученици су заједно са наставницима приредили културно-умјетнички програм.