А.Д. ”Град” Бијељина на отварању ”Агро Белграде 2023” :: Semberija INFO ::

 

А.Д. ”Град” Бијељина на отварању ”Агро Белграде 2023”


Данас је у Београду отворен ИВ Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства “Агро Белграде” и трајаће до суботе 28. јануара 2023. године.  “Агро Белграде 2023 ” се организује уз подршку пројекта ” Велика мала привреда ” који финансира УСАИД а реализује АЦДИ/ ВОЦА, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Града Београда – Секретаријата за пољопривреду и НАЛЕД, док је Земља партнер Краљевина Холандија.



Током три дана овог сајамско-конференцијског догађаја биће организоване и стручне конференције и састанци на којима ће еминентни стручњаци и представници институција, организација и компанија, те представници велики европских и домаћих ланаца, купаца и дистибутера актуелизовати теме из области воћарства, повртарства и виноградарства, тржишта воћа и поврћа, климатских промјена и њиховог утицаја на промјене у производњи воћа и поврћа и др.

Представници А.Д.”Град” Бијељина су током првог дана отварања “Агро Белграде” одржали низ неформалних састанака,  између осталог са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске г-дином Минићем, министром привреде и предузетништва Републике Српске г-дином Митровићем, организаторима “Агро Белграде” и др.