САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ СА АМБАСАДОРОМ БИХ У СЈЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ СА АМБАСАДОРОМ БИХ У СЈЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ


Представници Градске управе на челу са Љубишом Станишићем и Љубишом Танацковићем из Одјељења за друштвене дјелатности одржали су неформални састанак са амбасадором БиХ у Сјеверној Македонији, Драганом Јаћимовићем.

Сусрет у Скопљу био је прилика за размјену мишљења у погледу положаја држављана БиХ који живе на територији Сјеверне Македоније. Амбасадор Јаћимовић је појаснио да бројно стање није велико, те да највише држављана БиХ живи у македонској престоници и Велесу.

Он се осврнуо и на добру привредну сарадњу двије државе и напоменуо да је Амбасада БиХ добила признање од старне Савеза привредних комора Сјеверне Македоније за бројне успјешно реализоване пројекте. Делегацији Града Бијељина свакако је најинтересантнија била тема везана за пољопривреду и могућности наставка сарадње са Сјеверном Македонијом у тој области.

​Подсјећања ради - Сјеверна Македонија је, захваљујући многобројним компанијама, учествовала на најзначајнијој пољопривредној смотри у БиХ - сајму „Интерагро 2022“ у Бијељини који има мађународни карактер. Амбасадор је истакао да двије земље његују традиционално добре односе и да не постоје тзв. „отворена питања" 
ГРАДСКА УПРАВА