ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА СРЦА :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА СРЦА


Превентивним прегледима и савјетима еминентних стручњака кардиолога, професора др Лазара Ангелкова и професора др Небојше Тасића, обиљежен је Свјетски дан срца. Директор Болнице професор др Златко Максимовић је истакао да се у Болници много улаже у кардиологију, а поред улагања у медицинску опрему, много се улаже и у кадрове, које бијељинска Болница свакако има.



-Поред тога, у нашој здравственој установи много пажње посвећујемо и ангажовању бројних еминетних стручњака, међу којима и професор др Небојша Тасић и професор др Лазар Ангелков који, на наше задовољство, живи и ради у Бијељини“, рекао је проф. др Максимовић. Професор др Небојша Тасић истакао је да срце није само митски орган, већ је орган који покреће све нас.

-Јако је важно што смо се окупили на Свјетски дан срца прије свега да нагласимо да морамо мислити на срце, али не само данас, већ свих 365 дана у години. Морамо мислити на наше здравље, а превенција је оно што нам треба. Превенција нас штити и пмогућава да живимо дуго, квалитетно и безбиједно“, рекао је проф. др Тасић и поручио да чувамо срце и идемо на редовне прегледе. Професор др Лазар Ангелков је истакао да са задовољством живи и ради у Бијељини и са још већим задовољством помаже људима којима је потребна љекраска помоћ.

-Ја се углавном бавим аритмијама и код нас је најважнија превенција. Мој савјет је да ослушкујете ваше срце, да ли правилно ради, да ли се брзо замарате, да ли имате болове у грудима, а потом и да консултујете вашег породичног љекара или љекара у Болници. Да би срце било здраво треба посветити бар пола сата дневно физичке активности, шетња и благо трчање, а свакао да редовни прегледи треба да постану наш начин живљења“, рекао је проф. др Ангелков. Медицинске екипе Болнице су поводом Свјетског дсна срца, испред улаза на градску пијацу, организовали превентивне прегледе на задовољство грађана Бијељине.