"ПАТРИЈАРХ ДОНОСИ БЛАГОСЛОВ, ПОРУКЕ И ПОУКЕ" ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ У ТУЗЛАНСКОМ ХРАМУ :: Semberija INFO ::

 

"ПАТРИЈАРХ ДОНОСИ БЛАГОСЛОВ, ПОРУКЕ И ПОУКЕ" ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ У ТУЗЛАНСКОМ ХРАМУ


Foto
Патријарх српски Порфирије служио је Свету архијерејски литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Тузли поводом 140 година од освећења овог храма.
 
Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је само Божија воља могла да доведе патријарха Порфирија на овај велики догађај.
 
-Овако мудрог, паметног, образованог, упућеног у све муке и недаће нашег рода, добро свјестан времена у ком живимо и онога што оно носи. И од првог дана, његова светост иде тамо баш гдје је најпотребније, од ручка са бескућницима до, ево, посјете овом великом граду, наше велике традиције, културе и умјетности, гдје је, као и у читавом крају, број наших сународника сведен скоро на статистичку грешку-рекао је Перић који је замјеник предсједника Епархијског управног одбора Епархије зворничко-тузланске.
 
 
Перић је истакао да Патријарх доноси благослов, поруке и поуке.
 
-Из његове душе, чисте као суза, да само духовно снажни можемо да останемо и опстанемо и да је наш духовни простор нешто што нико не може да нам узме, да нам отме, или омеђи. Долазак нашег духовног поглавара наше Цркве, велика је радост за све нас, али и за све људе који желе помирење, мир, разумијевање и сарадњу. И носи љубав за све нас, љубав православног мисионара, родитеља, утјешитеља, али и онај који зна како треба да нас осоколи да се, заиста, држимо оних ријечи светог владике Николаја, „да се сложимо, умножимо и обожимо“-рекао је Перић и захвалио Патријарху од свег срца што је одлучио да дође у Тузлу у овај древни храм.
 
-Хвала нашем дивном епископу Фотију који је Патријарха, од срца, у име свих нас, позвао -каже Перић.