ПОЧЕЛИ ПРВИ СТРУЧНИ СУСРЕТИ ВАСПИТАЧА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛИ ПРВИ СТРУЧНИ СУСРЕТИ ВАСПИТАЧА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА


Foto: Semberija info
Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске организује Прве сусрете васпитача и стручних сарадника Републике Српске на тему: „Вртић као отворени систем — искуства и изазови". Стручни сусрети су почели данас у Етно селу „Станишићи“ и трајаће до недјеље. Пријављено је преко 230 учесника из 52 предшколске установе из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.



-Одржавањем стручног скупа желимо да обезбиједимо активну размјену научних и стручних сазнања и искустава из области предшколског васпитања и образовања, као и јачање професионалних компетенција васпитача и стручних сарадника. Циљ је да се на скупу размјене активни ставови и мишљења о концепту васпитно-образовног рада у области предшколског васпитања и образовања“, рекао је Славиша Вујановић, предсједник Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске.



Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске је формирано прошле године са задатком унапређења професионалних компетенција васпитача и стручних сарадника запослених у сектору предшколског васпитања и образовања.



-Веома ми је драго да можемо угостити наше колеге из Федерације БиХ, Србије и Црне Горе. Овај догађај је јако важан јер ће додатно промовисати и предшколско васпитање и образовање али и позив васпитача. У Републици Српској обухват дјеце предшколским васпитањем и образовањем износи 30% што је значајан искорак али ми и даље имамо још много посла за урадити. Како повећати обухват дјеце и како побољшати рад предшколских установа, то су наши задаци о којима ћемо говорити на овом научном скупу“, изјавила је Наташа Цвијановић, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање, уз напомену да у Републици Српској још увијек постоје локалне заједнице које немају устнову предшколског васпитања и образовања.

(Семберија инфо)