БИЈЕЉИНА: Наставак јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Наставак јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета


У наставку јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета за 2021. годину учествовали су представници удружења грађана. Изнесени су различити ставови и мишљења, што је, како је истакао Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника, изузетно добро, у смислу отвореног дијалога и разговора са свим корисницима буџета.

“На буџетској ставци која покрива помоћ удружењима грађана било је најмање ротација и измјена, што показује да је механизам финансијске подршке удружењима до сада био успјешан. У наредном периоду настојаћемо да управо то истичемо као позитиван примјер, како треба убудуће радити. Позивамо и остала удружења, која нису данас учествовала у расправи, да до 24. септембра у писаној форми доставе своје приједлоге и мишљења како бисмо имали квалитетан нацрт ребаланса буџета, што ће представљати и основ за израду буџета за 2022. годину”, истакао је Арсеновић.

Арсеновић је подржао иницијативу Борачке организације града Бијељина да се за одржавање свих споменика на подручју града издвоје средства  у буџету, јер је то нешто најмање што се може учинити за оне који су своје животе дали за слободу.

Смиља Митровић, предсједник Удружења несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице истакла је да је финансијска помоћ коју ово удружење добија из буџета за свој рад недовољна је за реализацију годишњег програма рада.

“Нама је тај новац неопходан за плаћање закупнине канцеларијског простора и за телефон. Ми већ 27 година радимо волонтерски, без икакве надокнаде, настојећи да пронађемо своје најмилије. Често трошимо и властити новац да бисмо учествовали на неком састанку. Радимо скромно, понашамо се солидарно и боримо се да пронађемо још педесет и седморо несталих са подручја ове регије”, каже Смиља Митровић.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић