УКАЗАНО НА БРОЈНЕ НЕДОСТАТКЕ У ПОДРШЦИ СПОРТУ :: Semberija INFO ::

 

УКАЗАНО НА БРОЈНЕ НЕДОСТАТКЕ У ПОДРШЦИ СПОРТУ


На посљедњој Скупштини Града Бијељина усвојен је нацрт ребаланса буџета за 2021. годину. Стандардна процедура налаже даље организовање јавних расправа са заинтересованим субјектима на којима би се указало на могућности побољшања усвојеног нацрта.Данашњој јавној расправи су присуствовали представници спортских клубова и организација. Од десетина спортских клубова који дјелују на подручју града Бијељина данашњој раправи су присуствовали представници само осам клубова.

Представници Одјељења за финансије Градске управе су упознали присутне да ће планиранабуџетска издвајања за спорт у буџету за 2021. годину остати углавном иста. Међутим, главни ток расправе се најмање тицао ребаланса буџета. Представници спортских клубова су изнијели низ замјерки на сам начин расподјеле буџетских средстава у овој области. Изнијети су дугогодишњи проблеми који полазе од непостојања јасних критерија расподјеле новчане подршке, преко неукључености спортских радника у сам процес расподјеле до немања слуха појединих из Градске управе за проблеме спорта у граду.

-Назваћу ово наше окупљање тужни скуп. Тужан је, јер од толико спортских клубова у граду нас је овдје само осам.Тужан је, јер овдје нема никог испред Одјељења за друштвене дјелатности или Комисије за спорт са којима бисмо могли подијелити мишљење. Тужан је, јер смо ми тек јуче обавјештени СМС поруком да је данас јавна раправа. Увијек ће бити незадовољних расподјелом буџетских средстава за спорт. Ако је вама толико тешко праведно подијелити та средства ја предлажем да од тих милион и стотину педесет конвертибилних марака сваке године направите по двије сале у граду. Не морамо ништа добити али нека дјеца имају гдје тренирати јер нам је стање у тој области катастрофално“, рекао је Бранимир Ђокић предсједник управе Кошаркашког клуба „Фениx“.

-Десило се ове године да двојица момака из нашег града, један каратиста и један теквондоиста нису отишла на Европска првенства. Они су се спортски изборили за тај спортски престиж, али није било новца. Претпрошле године, ми из Карате клуба „УНСУ“ нисмо могли послати момка на Свјетско првенство у Чиле. На годишњем нивоу, ми из Бијељине, у борилачким спортовима можемо имати једног или два представника на великим европским и/ли свјетским такмичењима па питам да ли је проблем за Градску управу да у буџету предвиди нека средства да можемо те спортисте помоћи да оду тамо“, питао је, између осталог тренер КК „УНСУ“ Горан Ивковић.

Представници спортских клубова имају право да до 24. септембра 2021. године Одјељењу за финансије Града Бијељине доставе писмене приједлоге ребаланса буџета који се односе на дјелокруг њихова рада.

Semberija info