РЕГИОНАЛНО УДРУЖЕЊЕ АМПУТИРАЦА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

РЕГИОНАЛНО УДРУЖЕЊЕ АМПУТИРАЦА БИЈЕЉИНА


Такмичење риболоваца на Швапској ади

Тридесетак учесника, организованих у осам екипа ампутираца, окупило се данас на познатом ревиру Швапска ада, гдје је организовано такмичење у пецању удицом на пловак.
Гојко Шурбат, предсједник Регионалног удружења ампутираца Бијељина, које окупља ампутирце из тринаест општина сјевероисточног дијела Републике Српске, каже да ово удружење постоји већ двадесет година, те да је ово већ девети регионални турнир у пецању рибе на пловак.


„Са нама су данас ампутирци из Брчког, Зворника, Бијељине, Угљевика. Ово такмичење је требало да организујемо првог августа, поводом Међународног дана забране касетне муниције. Због короне нисмо могли испоштовати тај термин. Наше удружење окупља 754 члана. Одређени број ампутираца су у међувремену, нажалост, преминули, али ми водимо бригу о њиховим породицама и покушавамо остваривати њихова права. Припремили смо три награде, три пехара за најбоље риболовце. Наравно, имамо и четврти пехар за најактивнијег ампутирца, риболовца, а то је ове године Јован Пудић из Брчког“, изјавио је Гојко Шурбат.



Славиша Мачковић, члан бијељинског Удружења ампутираца, каже да су овакви турнири прилика за дружење ампутираца.

„На једном турниру сам освојио риболовачки штап, као побједник. Посебних рекорда на овом такмичењу нема. Важно је да се дружимо. Мој лични рекорд је штука од дванаест килограма, на Дрини, у Балатуну“, каже Мачковић.
Јован Пудић из Брчког  каже да брчански ампутирци сваке године учествују на овом такмичењу.

 „Задовољни смо  због тога што можемо видјети драге људе, наше пријатеље и познанике. Брзо нам прође вријеме на оваквим такмичењима. У Брчком живим на обали Саве, тако да често идем на пецање“, каже Пудић.

Борис Дамјановић, ратни војни инвалид из Зворника, каже да  зворнички ампутирци већ четврти пут учествују на овом турниру, те да је најважније добро расположење и дружење које краси овај турнир.