УЧЕНИЦА ЗА ПРИМЈЕР :: Semberija INFO ::

 

УЧЕНИЦА ЗА ПРИМЈЕР


Јелена Илић, похађа пети разред на одсјеку за виолину у Музичкој школи. За њу кажу да је изузетно талентована, јер за једну, успјела је да пложи двије године, што полази за руком само вриједним ученицима.

- Одлучила сам се за виолину, јер је она краљица инструмената - каже Јелена. Сваки је музички инструмент карактеристичан, али је виолина за мене нешто посебно. Највише волим Моцартове композиције, мада доста свирам и дјела Баха, Чајковског, Дворжака  и других класика.

Ова млада виолинисткиња, можда и будућа умјетница, не зна за слободно вријеме, јер често има по 10 -11 часова дневно у обје школе, рачунајући пробе хора или оркестра. Наравно, као врстан ученик музичке школе, у класи искусног педагога  Неџада Исабеговића, она је често ангажована и на јавним манифестацијама у граду, затим на концертима или смотрама у оквиру МЗК-а ,,Сава’’.

О својим плановима и будућности Јелена још није чврсто одлучила, јер се двоуми између медицине и музике. О томе ће дефинитивно одлучити тек за годину дана, када заврши основну школу, у којој, такође, служи за примјер осталим ученицима.
 
Семберија инфо (,,Семберске новине’’ 1985. године)