ПОМОЋ ИЗ АМЕРИКЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОВИДА-19


У циљу ефикасније борбе и заштите против вируса корона Амбасада САД у БиХ, у сарадњи са невладином организацијом „Дух Америке“ (Spirit of America), упутила је Граду Бијељина и Градској организацији Црвеног крста Бијељина пакете помоћи који садрже заштиту опрему и дезинфекциона средства.

Градском Одјељењу цивилне заштите, поред 25 визира, 20 водоотпорних прегача и гумених рукавица, уручене су двије ручне пумпе са распршивачем, 25 петолитарских канистера концентрисаног средства за дезинфекцију и 25 литарских боца средства за дезинфекцију руку.Исти пакет помоћи уручен је представницима бијељинског Црвеног крста.

-Бијељина је локална заједница коју сматрамо као поузданог партнера, а подршка у виду заштитно-санитарне опреме је резултат наше добре сарадње. Производи из пакета помоћи купљени су од локалних произвођача из БиХ, који су своју производњу прилагодили ванредном стању и надамо се да ће вам бити корисни у настојањима да помогнете вашој заједници. Вјерујемо да ће упућену помоћ искористи управо они којима је заштита најпотребнија – поручују из Тима за подршку цивилно-војној сарадњи (CMSE) Амбасаде САД у БиХ.