ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ ОБИШАО КОВИД БОЛНИЦУ


Градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације града Бијељина Мићо Мићић, обишао је ЦОВИД болницу и изразио задовољство како су здравствени радници одговорили задатку и што је епидемиолошка ситуација на овом подручју под контролом.

-Град Бијељина је у сваком тренутку уз своје грађане, уз здравствене раднике и све који су укључени у борбу против вируса корона. Хвала грађанима на стрпљењу и што поштују препоруке, а овом приликом понављам апел да наставимо са дисциплином“, рекао је Мићић и похвалио радове који су извршени у Ковид болници, те упутио захвалност свима који финансијски помажу да се обезбиједи све што је потребно за пружање што боље здравствене заштите становништвву.
 

-Објекат старе хирургије је уређен и опремљен за потребе Ковид болнице, а у завршници су и грађевински радови за вирусолошку лабораторију, што је веома значајно за наш град, јер ће нам поред садашње потребе, омоућити да будемо други центар у Републици Српској гдје се може вршити тестирање на вирусе. Све ово је знак да смо сви посвећени заштити здравља грађана и максималној посвећености у спречавању ширења вируса“, рекао је Мићић и нагласио да стабилност градског буџета омогућава да финансијски помогну болници и Дому здравља у свему што је потребно. Вршлац дужности директора болнице др Милица Ловрић се захвалила градоначелнику Мићићу на посјети и спремности да Градска управа помаже у обезбјеђивању медицинске опреме и свега другог што је неопходно у борби против вируса корона.
 

-За непун мјесец дана смо објекте старе болнице реновирали и опремили за потребе Ковид болнице, тако да данас имамо реновирано грудно одјељење гдје се налази интензивна њега, у згради старе хирургије је карантин један, а завршавамо и грађевинске радове у простору микробиологије за инсталирање ПЦР апарата који је донирала Влада РС и који је већ стигао, а наручена и потребна медицинска опрема за вирусолошку лабораоју. Очекујемо да ће у функцији бири почетком маја“, рекла је др Ловрић и захвалиа се Влади РС, Граду Бијељина, привредницима и поједницима, медијима који прате рад ове здравственеустанове,  а посебно грађанима Семберије који су показали висок степен одговорности у новонасталој ситуацији.